úterý 27. ledna 2015

Snění

Dlouho dobu přemýšlím nad tím, že bych také mohla napsat nějaký smysluplnější článek. Tedy ne, že by to snad četl někdo, kdo mě nezná, ale ráda bych potěšila ty, co mě znají a taky samu sebe.

Včera jsme měli ve škole první hodinu a učitel se s námi seznamoval, měli jsme vyzpovídat našeho souseda a poté ho představit třídě. Jednou z otázek bylo, co je tvým snem. Musím říci, že spousta lidí měla s touto konkrétní otázkou největší problémy. Ne že by snad nedokázali odpověď formulovat v holandštině (to nikomu z nás nečiní velké obtíže), ale oni nedokázali odpovědět, co je jejich snem. Dalo by se říci, že mnoho lidí ze třídy žádný sen/sny nemá. To mě opravdu zarazilo. Ano, ve třídě naleznete lidi od 20 let do 65, ale to snad přeci neznamená, že by neměli mít sny.

Položila jsem tedy tuto otázku mé sousedce, která pochází z Indie, je jí 57 let, má 13tiletého syna a jednou týdně učí v Bruselu jeden z Indických jazyků. Mile se na mě usmála a odpověděla:,,Já? Mě je holčičko 57 let, jak bych já mohla mít nějaký sen? Já žádný nemám." - to mě opravdu zarazila a já nad tím začala přemýšlet. Přeci vůbec neznamená, když jsem starší, že nebudu mít žádné sny. Kdy tedy nastane ten moment, že jsme staří na snění? To mi nepřipadá vůbec správné. Každý by měl mít nějaký sen, mít za čím jít, následovat své srdce. Tak jsem tedy této ženě navrhla, že jedním z jejích snů by mohlo být perfektně rozumět vlámštině, souhlasila.

Zamyslela jsem se tedy nad mými sny a tužbami. Co mě jednou učiní doopravdy šťastnou? Co je mým velkým snem? Nejsou to zrovna jednoduché otázky a jednu chvíli jsem si myslela, že na ně nenaleznu žádnou odpověď. Jedním z mých snů je CESTOVAT a vidět svět, ano vím otřepaný sen, který má snad každý. Nu mě je vcelku jedno, že tento sen má každý, neboť ne všichni ho uskuteční, ale já ano. Uvidím kus světa, to vám povídám! :) Mé sny se na rozdíl od jiných plní, protože mám nahoře pomocníka! :)

Další z mých snů je najít skvělého MANŽELA, nemusí být perfektní, ale musí mě milovat a brát takovou jakou jsem. S tímto mužem potom založím rodinu a musím se přiznat, že se opravdu těším na naše mimčo, jak spolu budeme vychovávat ten malý zázrak. Mým snem je být SKVĚLOU MATKOU a manželkou, zdá se to jednoduché, ale určitě to dá spoustu práce a já ze sebe vydám to nejlepší. Budu dostávat obrázky, kde bude napsáno pro tu nejlepší maminku na světě (v jakémkoliv jazyce :). Nechci vůbec nic uspěchat, manžela taky zatím nehledám, jen je to jeden z mých dlouhodobějších snů.

Najít si práci, který mě bude naplňovat, je asi ten největší sen, neboť v práci strávím většinu života, chci si najít takovou, ve které budu šťastná a ani mi nezkoušejte říct, že takové práce neexistují, to bych se hádala. Je jich spousta a já tu pravou najdu. Musím nejdříve zjistit v čem jsem dobrá a pak to půjde samo. Já totiž věřím, že každý z náš je dobrý v něčem určitém a pokud to nalezneme a budeme své schopnosti rozvíjet, můžeme se dostat vysoko. Nikdo se nenarodil, aby byl průměrný, všichni jsme se narodili, abychom zářili, abychom ze sebe vydali to nejlepší a byli tu šťastní.

K tomuto článku mě vlastně inspirovala má kamarádka Karol, která se taky nevzdala svého snu a zabojovala o pozici stážistky v časopisu Elle. Nenechala se odmítnout a poslala svůj motivační email, životopis a odkaz na její blog přímo asistentce šéfredaktorky a hádejte co? Obratem ruky ji odpověděli, že ji očekávají další týden u nich v kanceláři. Více lidí, co se nebojí jít si za svým, potřebuji se takovými lidmi obklopit, získat tu správnou motivaci a inspiraci. Já vím, že si tu dokážu najít práci, ale občas o sobě pochybuji, neměla bych to dělat, ale všichni to občas dělají. Nicméně, díky lidem jako je Kája i já vím, že ta správná práce tu na mě čeká a já si jí vybojuji!! :)

Amen!

1 komentář:

  1. Super článek Anet, tvoje myšlenkový pochody jsou nepochopitelný a skvělý :-) Tyy brďo a o Káje jsem to ani nevěděla, hustý :-D

    OdpovědětVymazat